In de studio – Een fotoverslag

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Na maanden voorbereidingen is Nachtschade begonnen met de opnames van het album. Een fotoverslag.

Tape

Sinds vrijdag verblijft de band in Studio Katzwijm. Zonder John Ewbank, maar met producer Tijmen Bergman en engineer Tammo Kersbergen. Tammo en Tijmen werkten eerder samen op Tijmen’s vorig project la Boutique Fantastique en Typhoon’s ‘Hemel valt’.

Tammo 3

Tijmen heeft al verschillende producties op zijn naam staan en maakte soundtracks voor (reclame) films en documentaires. Voorts is Tijmen degene die zelfs in dit herfstige weer iets zonnigs ziet, en dat graag uitdraagt in zijn kleding.

Tijmen

Tammo nam eerder muziek op voor The sweet release of death, Lost Bear en I am Oak, waar hij ook in speelt. Tijmen noemt Tammo “de Steve Albini van de Lage Landen”. Tammo heeft geen bijnaam voor Tijmen. Daar heeft hij ook geen tijd voor omdat hij bezig is met goed te luisteren en microfoons optimaal te plaatsen.

Maarten

We maken lange dagen, maar blijven wel gefocussed, zoals Maarten hierboven illustreert. Maar het kan ook zijn dat hij signalen van buitenaardse wezens opvangt op zijn koptelefoon. Hij heeft er in ieder geval de juiste apparatuur voor.

Maarten 2

Reid is echter nog niet helemaal overtuigd van het bestaan van buitenaards leven.

Reid

Ondertussen blijft Guy zoeken naar de juiste hoogte voor zijn drumstel.

Guy_laag

 Guy_hoog

En Bram? Die blijkt tot ieders verbazing met zijn mond te kunnen schrijven.

Bram 2

Overdup

Blij

Na een dag noeste arbeid is het tijd voor ontspanning: hapje eten, biertje, filmpje.

Wijn

Bier

Film

Nog even in bad, en dan slapen. Morgen weer een dag. Weltrusten.

Bad

Maarten 3

Links:
http://katzwijm.com/studio.html
http://www.tammokersbergen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>